Friday, May 12, 2006

Εχθρούς εναντίον της ορθοδοξίας βλέπει η εκκλησία μας στον κώδικα Da Vinci και το ευαγγέλιο του Ιούδα., των οποίων την εμφάνιση μεθοδεύουν σκαιοί δημοσιογράφοι, σε μία άνευ προηγουμένου φενάκη εναντίον της πίστης μας.

Είναι κρίμα που η επίσημη εκκλησία βλέπει τα μέλη της σαν ηλίθιους , γιατί μόνο σε τέτοιους άλλωστε απευθύνονται τα φληναφήματα που λέει... Να μην ξεχάσ0υμε να μνημονεύσουμε την Αγωνιστική Επιτροπή Ορθοδόξων.

Ποιός μπορεί φοβάται ένα μυθιστόρημα και έναν πάπυρο; Και τα δύο θαυμαστά, το πρώτο για τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να σκέφτεται και να παράγει και το δεύτερο για τις δυνατότητες της αρχαιολογικής σκαπάνης και το πώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει το Ευαγγέλιο.

Λίγο είχαν αντιδράσει με την έκδοση του βιβλίου. Μήπως επειδή είχαν τρεχάματα με Βαβύληδες και Σια (εκ του συντροφία); Ή μήπως σκέφτηκαν ότι οι έλληνες με τα βιβλία έχουν την ίδια σχέση που έχουν οι επιβάτες λεωφορείου με τα αποσμητικά; Αντίθετα όσον αφορά τον κινηματογράφο, όλοι πάνε δόθε κείθε και κανένα σινεμαδάκι για να ξεχαρμανιάσουν, οπότε ας γκρινιάξουμε.

Εφόσον οι Πατερικές αλήθειες έχουν παγιωθεί μετά από τόσες Συνόδους και δεν κατέρρευσαν ούτε όταν ο Νεύτωνας και ο Γαλιλαίος μας έπιασαν από το αυτί και μας ταρακούνησαν συθέμελα, γιατί φοβούνται οι ιερείς; Φοβούνται σάμπως το Διεθνή Εβραιοσιωνισμό; τον Ταλμουδισμό ή τις σκοτεινές Αρνησίθρησκες Δυνάμεις; Θα ήταν πιο λογικό να φοβούνται τις οργανωμένες δυνάμεις του λενινισμού παρά αυτές τις σαχλαμάρες...

Μάλλον θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του ποιμνίου. Διότι όταν σκεφτεί καθαρά, θα διαπιστώσει πόσο αχνή σχέση με τις διδαχές του Ευαγγελίου και τον Πατερικό βίο έχει η στάση ορισμένων από αυτούς...